Monday, June 22, 2009

koleksi kain yg belum di jahit

huhuhuuu... xda masa . bz la , tu alasan yg biasa kita dgr kan? hahaha.. sama mcm aku. masa sbnrnya setiap org di peruntukkan 24hour. but how we manage ja kan?

oklah xnak nak membebel byk2 aku nak start psl jenis fabric ni.

utk pengetahuan semua ... kain ni dah di beli setahun yg lalu . kuangkuangkuang . punya la penyegan smpi dah setahun . teruk btl la bdk ni . asal jmp kain lawa ja beli . bekenan kain lawa ja beli . ada gak yg org bg . bajunyer.. asyik pki baju yg lama ja . the best part ada satu kain ni lagi la ... lama . hehehehe . dah 1tahun setengah @ hampir 2tahun . ampeh tul la aku ni. yg satu lg tu dah bw ke tailor utk wat blause . surenyer org ckp klu dah laters design mmg dah jd out of date la. xkisah la .

ni baju yg dah di beli 1tahun setengah . hehehhee . ia jenis fabrik chiffon . jenis kain ni mmg kena lining . aku suka lining baju dgn kain jenis linen . sbb kain linen xpanas . ini rasanya aku nak wat baju kurung . biar nmpk formal sesuai dgn corak batik . klu beads mcmna? any suggestion?

yg ni baik sikit .. di beli setahun yang lalu.... ni pula jenis silk . xperlu di lining . made in china . sbb kain ni mmg di beli di china . klu buat baju riau lawa gak sbb jenis kain lembut . so.. bila pki nmpk beralun sbb fabric ni lembut .

2 comments:

fazlinil irma said...

Ya Allah..Baju yang dia atas ini satu jibik macam sy punya dah..hehehe

sy pun buat kurung riau..ngeeee

sudah 2 tahun ma..kui..kui..kui...

isya said...

huhuuu..yg mana tu ema? agaknya yg chiness silk tu ka? yg tu kami beli kat kl waktu nak convo. esok ema blk msia kita pki sesama . org ckp boria .hihihih . tu la nmpk bila bj ni siap nmpk sgt dah out of fasion kan?