Tuesday, July 7, 2009

shopping kain baby ..

blk keja smlm xda wat pa.tetiba tingat pd kak chik. kain utk buat bantal, bantal peluk & tilam baby dah di beli . tp utk sarung blm lg. waktu beli kain belacu ari tu ada la nmpk satu kain ni . kain jenis kapas gitu .aku nak beli tp angah ckp mcm bbulu ja kain ni. xjd la nak membeli kain jenis tu. smpi umah ja tanya kan pd mak . mak ckp mmg biasa org buat sarung bantal dll keperluan baby guna fabrik jenis tu . hihihih. mana la kitaorg tau . smlm trus ajak kak chik gi cari kain kapas tu .

lps kuar dr kedai kain, aku ada nmpk kios stocking . alahai.. comel2 stocking tu. apa lg trus la beli. eh.. aku yg exited lebih nape? bknnyer aku yg nak dpt baby . xsemestinya aku yg dpt baby nak kena excited . aku cuma nak dpt anak sedara. biasa la anak sedara sulung mesti la suma org ttunggu ...

inilah stocking yg dah di beli walaupun nak dpt baby lmbt lagi . xpa beli n simpan , nati senang . hiiihih...



kain belacu .biasa org buat batang bantal n tilam. lps tu mskkan kabu dlm kain ni .


kain yg akan di buat sarung bantal, bantal peluk, selimut, tilam dan bakul.


mmm.... bila nak potong kain ni utk di buat bantal dll???bila??bila??ntah la. mudahan2 ari jumaat ni dpt start buat suma ni, insyaallah. bknnyer apa ari jumaat aku cuti . lg pun aku br dok surv n tanya2 kan pd kengkawan ukuran n cara potong kain ni . utk ukuran aku dah tanyakan pd ummi anas. moga ummi anas tlg bg ukuran ya. cara potong akan ku tanya pd mak tok ku .

4 comments:

AshAnas said...

eh, sama ngn kain anas la... anas nye kaler pink...

isya said...

uik.. ya ke? hiiih.. k.l mmg berkenan color pink . tp k.chik xnak dah color pink. dr kawin sampi nak dpt baby asyik pink ja ikut dia la....

ummu Masyitah said...

alahai baiknyer mak menakan
(erk,tul ke erk sebutan tu?)

isya said...

iyer la kak asma' first time nak jd mak menakan . dpt anak sedara sulung sure excited nyer ..